Mnichov

18. až 19. července 2009

Tahle dovolená mi nějak propadla pořadím a k jejímu popisu se dostávám až téměř po dvou letech. Čas už rozmazal detaily, nicméně dobrý pocit zůstal.

Na výlet jsme jeli naší tehdy čerstvě koupenou Fóbií, hlavní zastávky byly v Mnichově, na Bodensee a v okolí Salzburgu.

Cestou do Mnichova jsme se stavili u Nadiny kamarádky jménem Staňa, která se vdala za Itala a mají společně pizzerii nedaleko Mnichova, v městečku Münchsmünster.  Skupinka.  Stopaři, které vezeme z Rozvadova do Mnichova.  Staňa, paní majitelka  V Mnichově, v centru.  img_1877 ???  Já by Naďa.  Naďa by já.  Centrální náměstí.  Mnichovská radnice.  Detail rohu radnice.  Pohled do výlohy přilehlého zlatnictví. Ceny jsou v Eurech.  Vítězný oblouk.  Walker #1.  Walker #2.  Walker #3.  Čekáme na večeři #1.  Čekáme na večeři #2.  Vracíme se U-Bahnem #1.  Vracíme se U-Bahnem #2.  Takhle se v Mnichově, hlavním městě BMW, prodávají Mercedesy.  Pohled dovnitř #1.  Pohled dovnitř #2.  Příprava na následující den.  Jedeme U-Bahn na sever...  ... k muzeu BMW.  Vlevo olympijská věž, vpravo centrála BMW.  Před muzeem.  Přehlídka začíná...  ... a pokračuje...  ... i pár hraček pro kluky...  ... pár aut...  ... občas i em-trojka.  V olympijském parku - Turkyně krmí, Turek fotí.  Jedeme nahoru...  ... na vyhlídku.  Pohled na jih. Na obzoru bavorské Alpy.  Naďa se kouká nahoru, aby se namusela koukat dolů.  Pohled na sever, na olympijský stadion.  Ještě jedna památeční...  ... a jde se dolů.  img_2025 ???  img_2029 ???  Zahrady #1.  Zahrady #2.  Opět jedna památeční.  V botanické zahradě #1.  V botanické zahradě #2.  V botanické zahradě #3.  V botanické zahradě #4.  V botanické zahradě #5.  V botanické zahradě #6.  V botanické zahradě #7.  V botanické zahradě #8.  Romantika v parku.  Na mnichovské mešity zvolna padá noc.