Karlov - Ovčárna

29. prosince 2009

Během vánočních svátků jsme chtěli podniknout třídenní výlet na slovenské Oravsko. Jak to už ale bývá, nakonec nebyli lidi, síla ani chuť. Tak jsme udělali aspoň zkrácenou variantu v Jeseníkách. Společně s Kačou jsme Naďa a já podnikli výšlap z Karlova kolem Velkého Kotle nahoru na Ovčárnu (chata pod Pradědem) a zpět. Protože o letošních vánocích toho sněhu moc nebylo, nemuseli jsme ani mít lyže a stačily nám pevné boty. Výlet se stoprocentně povedl. Délka byla tak akorát, obloha byla azurová, sluníčko pálilo jak divé, polívka na Ovčárně byla vynikající a stihli jsme se vrátit ještě za plného světla. Sice jsme byli utahaní jak koně, protože šlapat sněhem 15 kilometrů nahoru a dolů není úplně triviální výlet, ale spokojení. Dokonce ani s tou únavou to nakonec nebylo tak hrozné, protože jsme se večer všichni sešli na koncertě jazz bandu, se kterým zpívá Zuza.

Koukáme se, kudy půjdem. Nahoru po modré, dolů po žluté.  Po pár kilometrech šlapání do kopce jsme na prvním odpočivadle.  Vybalujeme jídlo ...  ... a fotíme se v šikmém slunci.  Ješte vysmrkat ...  ... a můžeme jít do lesa.  Momentka na cestě.  Káča se suškou. V pozadí Velký Kotel.  Naďa s Kačou dělají blbosti.  Já s Naďou koukáme na Kotel.  Já s Kačou.  Velký Kotel (mimochodem včera 30.1.2010 zde stejně jako před rokem lavina zabila lyžaře).  A zase do kopce.  Pařez.  A zase do kopce.  Kača laboruje s kapesníkama ...  ... a já fotím výhled do údolí, směrem va Slezskou Hartu.  Už jsme skoro na hřebeni.  Přeslička?.  Namrzlé stromy.  Nad Kotlem - rozcestí modrá-žlutá.  Vidíme Praděd!  Blbneme.  Odpočinek na Ovčárně během jedení polívky.  Slunce je už nízko, čas jít nazpět.  Mezi namrzlýma smrčkama ...  ... děláme andělíčky.  Jdeme přes hřeben ...  ... a sledujeme podhůří dusící se v inverzi. V levé části je Slezská Harta, v pozadí Beskydy.  Poslední fotka na hřebeni ...  ... a sestupujeme lesním úvozem.  Kousek od Karlova.  Výhled na Polsko. Poslední fotka z výletu.  Večer jsme příjemně strávili na Zuzčině koncertě v opavském Café Evžen.