Carnival de Cuba #228. června 2008
|
|
|
Loňský kubánský karneval pro mě byl vyvrcholením druhé etapy mého londýnského pobytu. Byla to velká událost a proto jsem letos očekával něco podobného. Bohužel realita byla jiná. Guillermo, můj bývalý taneční mistr a tradiční organizátor Conga procesí na několika posledních Kubánských karnevalech, se musel v září loňského roku odstěhovat do Yorku. Důvodů jeho přestěhování bylo víc, ale hlavním bylo to, že dělal tanec z nadšení a ne pro peníze. A pro takové lidi je Londýn bohužel moc drahý. Protože letos Guillerom neměl v Londýně žádné taneční lekce, neměl ani žáky, kteří by tvořili základ procesí. Tak v něm tedy letos byly pouze děti, koučované stejně jako loni Andreou (na fotkách s praporem, kterým se rozhání čumící dav).
Celý ten letošní kubánský karneval byl takový rozpačitý. Moc dlouhé fronty u stánků a mizerný program na pódiu. Naštěstí se nám v jednu chvíli o rozptýlení postarali dva Elvisové, kteří se prý účastní všech londýnských festivalů. Zatančili nám nejprve spolu, pak s sebou strhli i pár přihlížejících slečen.
K večeru se dav trochu rozhýbal a roztančil. To už jsme ale bohužel museli odejít, protože jsme ještě měli namířeno na oslavy čtyřicátin Nadina učitele angličtiny.
|
|