Hunstanton

30. června - 1. července 2007

click! Na dvoudenní výlet do Hunstantonu jsem jel s lidma z Light2Lift. Celá akce se odehrávala ve znamení vody. Za prvé byla u moře, ve kterém jsme se přijeli koupat. Za druhé skoro celou dobu pršelo. Nepršelo jen tak obyčejně. Pršelo tak, že pár dní před samotnou akcí byly těžké záplavy v oblasti asi jen sto kilometrů na sever.

Pršelo během skoro celé soboty, kdy jsme udělali asi desetikilometrový výlet po pobřeží a okolí. Jediného Petra to hnusné počasí neodradilo a se slovy, "Když jsem se sem přijel koupat, tak se tady taky vykoupu," se při naší poslední sobotní zastávce u moře vrhl do vln. Po chvíli z nich ale zase vylezl a v mokrém spodním prádle s náma pokračoval dál.

click! Po příchodu do hostelu jsme udělali společnou večeři, která se zvrhla ve výbornou žranici. Během jídla a hlavně po něm bylo nutné vypít pár lahví dobrého vína a whisky a pokecat o všem možném i nemožném. Spát jsme šli po půlnoci.

V neděli bylo počasí o trocho lepší než předchozí den. Nepršelo tak často a občas nás i zahřálo sluníčko. Asi polovina lidí (včetně mě) moři neodolala a na chvíli si v něm zařádila. Museli jsme se pořád hýbat, protože voda měla asi 18 stupňů. Přestože jsem asi půlku moře vypil a zmrzlé prsty jsem pořádně rozhýbal až za hodinu po vyběhnutí z vody, rozhodně nelituju.

Po zábavě na pláži jsme strávili pár příjemných okamžiků v blízké hospůdce. Bohužel ale čas nebyl na naší straně, tak jsme museli do hostelu vyzvednout naše věci a vyjet zpátky směr Londýn. Domů jsme dorazili kolem osmé večer. Unavení, ale spokojení.

Tak vás tady všechny vítám!  Scházíme k moři.  U ztroskotané lodi.  Petra zkoumá mrtvého úhoře...  .. aby si o něm následně mohla pokecat s dalšíma turistama.  Je zrovna odliv, jsme daleko v moři.  Pohled na maják.  Petra fotí mrtvou medůzu.  Jo, tohle.  Petr neodolal a skočil do moře...  ... ale rychle z něho zase vylez. Voda i vzduch měly cca 18 stupňů. Na druhou stranu voda měla tu výhodu, že v ní nepršelo.  Na pobřeží - až tady je moře během přílivu.  Procházka - zrovna v těchto místech Eva (uprostřed) vykládala, jak byla na párty, kde byla i Claudia Schiffer.  Procházka - kolem zříceniny.   Procházka - domorodci.  Domorodec v detailu.  Blízké setkání třetího druhu.  Odpočinek v hospodě - Eva + Agáta.  Odpočinek v hospodě - Petra + Zdeňka.  Odpočinek v hospodě - Petr + Standa + Jakub + Martin + Sabinin nos.  Odpočinek v hospodě - Agáta :o)  Procházka - venkovské sídlo.  Procházka - Jakub + Naďa.  Procházka - kachničky.  Jdeme spát po náročném dni. Opilý Petr zápasí s povlečením...  ... aby se do něj nakonec nějak nasoukal...  ... a skončil jako nevěsta :)))  Druhý den ráno - vyklízíme hostel.  U moře - Agáta.  U moře - Martin fotí Sabinu.  Kitesurfing - surfování na dracích.  Kitesurfing v praxi.  Na pobřeží.  Racek #1.  Racek #2.  Petra přelézá řasy #1.  Petra přelézá řasy #2.  Kámen na písku.  Já.  Naďa.  Blíží se déšť (pro změnu).  Maják.  Zdeňka + Standa fotící dešťovou clonu.  Odpočinek v závětří.  Zdeňka je zjevně v pohodě.  Fotbal.  Snažíme se zahřát po koupání.  Petra s mrqovým žezlem + Naďa dusící suchý chleba.  Odpočinek v hospodě (pro změnu).  Eva vypráví historku.  Jdeme domů #1.  Jdeme domů #2.  Útes naposledy.  Na nádraží.